Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1 pytanie po ktorym dowiesz sie czy masz cechy psychopaty

Gość pluto20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dosyc ciekawe wedlug mnie:

Pytanie:

Jest pogrzeb, 2 siostry sa wlasnie na pogrzebie swojej matki. Jedna dziewczynka widzi tam mezczyzne ktorego nigdy nie widziala . W czasie pogrzebu facet znika bez sladu bez zostawienia numeru telefonu i niczego zeby sie z nim skontaktowac. Po kilku dniach dziewczynka ktora widziala mezczyzne zabija swoja siostre .

Jaki byl motyw zabojstwa siostry?

Odpowiedz nizej

Jesli Pomyslales/as cos w ten desen ze :

1. Dziewczyna byla poprostu zazdrosna o swoja siostre i zabija ja dlatego ze mozliwe ze widziala jak sie jej siostra calowala z tym facetem, albo ze facet byl bardziej zainteresowany w jej siostrze niz w niej. Oznacza to ze  jestes normalnym czlowiekiem 80-90% ludzi pomysli cos podobnego.

2. Druga opcja to dziewczyna zabija swoja siostre dlatego ze mezczyzna jesli pojawil sie na pogrzebie mamy to i pojawi sie na pogrzebie siostry. Jesli tak ktos pomyslal oznacza to ze najprawdopodobniej ma cechy psychopaty w sobie wedlug psychologow.

Opublikowano

Po 1. Po przeczytaniu pytania, przez 5 minut poprawiałem je w głowie żeby móc je zrozumieć.

Po 2. Kompletnie ten facet nie wzbudził mojego zainteresowania, żeby zadawał sobie pytania kim on jest i po co był on na pogrzebie

Po 3. Co to w ogóle jest?

sygna.tan.png

Opublikowano

Nom tlumaczylem w glowie na polski bo po norwesku to pytanie jest, dlatego mogles troche nie zrozumiec.

Juz wam tlumacze . To ironiczne pytanie  ktore zadano dzisiaj Brevikowi na ktore odpowiedzial ze zrobila to tylko po zeby zobaczyc sie znowu z tym facetem , co jest chore, Chodzi o to ze Brevik tak samo dokonal zamachow  bez wiekszego motywu chcial tylko zobaczyc reakcje spoleczenstwa .

Opublikowano

Żadne z dwóch. Pomyślałem, że ta dziewczynka po prostu się załamała po tym, jak jej matka zginęła i popadła w depresję, przez co zabiła siostrę. A ten facet nic nie wnosi do tej historii. Też na pogrzebach widzę wiele osób, których w ogóle nie znam. Po c**j ten facet i po c**ja mi numer telefonu i coś żeby się z nim skontaktować? Może to po prostu jakiś znajomy matki i przyszedł na pogrzeb? Bez sensu. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Żadne z dwóch. Postaraj się bardziej i znajdź coś lepszego. :P

Opublikowano

Ja myślę, że one się pokłóciły i siostra zabija swoją siostrę ponieważ była to samoobrona i żeby przeżyć musiała dokonać tego czynu. Jestem normalny czy psychopatą?

Opublikowano

Totalnie bezsensowne pytanie...

Ten mężczyzna nie wzbudził we mnie żadnych kontrowersji żebym zaczął rozmyślać xD

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Przecież czytając pytanie już wiedziałem, że temat jakiejkolwiek styczności z psychologią, a sam motyw dziewczynki nie ma żadnego, logicznego sensu.

Gadasz o dziewczynkach i nagle o jakimś romansie? Czy to ma być jakaś ukryta propaganda pedofilii?

Nie rozmyślałem nad tym, bo jest to absurdalne, by zabić kogoś, bo spotyka się z kimś kogo nie widziałeś na oczy, a dziewczynka najwyraźniej jeżeli sprawdzała się jedna z teorii to była albo chora psychicznie i głupia albo jej odwaliło.

Po za tym to pytanie nie ma nic wspólnego z psychologią, a to chociażby dlatego, że interpretacji jest mnóstwo, masa wariantów, a szansa na pojawienie się tych dwóch jest mizerna i do tego to ciągle będzie za mało, by uznać kogoś za psychopatę.

Po za tym widziałem coś podobnego bardzo dawno temu i to chyba na kwejku.

pyhvh7E.png

Opublikowano

chyba "jeden temat po którym stwierdzisz że mam mniej niż 69iq" hehehehehehe

nie wiem skad to wziales, ale zmien wykładowce/myślenie/strony internetowe :v

#top

pomyślałem o 2 jedynych i możliwych opcjach:

1. Dziewczyna byla poprostu zazdrosna o swoja siostre i zabija ja dlatego ze mozliwe ze widziala jak sie jej siostra calowala z tym facetem, albo ze facet byl bardziej zainteresowany w jej siostrze niz w niej.

2. Druga opcja to dziewczyna zabija swoja siostre dlatego ze mezczyzna jesli pojawil sie na pogrzebie mamy to i pojawi sie na pogrzebie siostry.

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Pomyślałem, że pewnie matka ruchała się z tamtym typem, okazało się, że siostra(ta zabita)też ruchała się z tym typem, zabiła(ta zabita xD)matkę, żeby typka mieć dla siebie, siostra dowiedziała się o tym(np. podczas jakiejś kłótni między siostrami, czy inne wsio) i zajebała swoją siostrę. Ez jak j*****e. xD

Opublikowano

Przecież to jest kuhwa stare jak świat, i jakie norwesku, jak to w internecie jest poprawna polszczyzną napisane -.-

"pewna dziewczyna była na pogrzebie swojego ojca. byli tam znajomi jej rodziny i jeden nieznajomy chłopak mniej więcej w jej wieku. po tygodniu dziewczyna zabija swoja siostrę. Dlaczego?"

znalezione w 2004 roku link: http://forum.gomoku.pl/printview.php?t=225

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Ja to wgl. myślałem że tamta zabiła swoją siostrę "tak o" bo jakoś nie mogłem nic z tego wywnioskować... Jakiś facet przez chwile czasu na pogrzebie? ;x Mógł po prostu przechodzić i pomyśleć że to np. pogrzeb kogoś z jego znajomych (z wioski np. z tego co słyszałem na wsi to wszyscy się znają xdd Mieszkam w mieście więc nie znam się na tych klimatach, nie nie obrażam ludzi ze wsi. Ludzie to ludzie jeden c**j xD)  no i ten facet luknął sobie kto to i poszedł ;X 

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Żadne z dwóch. Pomyślałem, że ta dziewczynka po prostu się załamała po tym, jak jej matka zginęła i popadła w depresję, przez co zabiła siostrę. A ten facet nic nie wnosi do tej historii. Też na pogrzebach widzę wiele osób, których w ogóle nie znam. Po c**j ten facet i po c**ja mi numer telefonu i coś żeby się z nim skontaktować? Może to po prostu jakiś znajomy matki i przyszedł na pogrzeb? Bez sensu. 

Dokładnie to samo pomyślałem nic z tym facetem nie mogłem ogarnąć tylko do głowy przyszło mi załamanie.

Opublikowano

o k***a xddddddd

2. Druga opcja to dziewczyna zabija swoja siostre dlatego ze mezczyzna jesli pojawil sie na pogrzebie mamy to i pojawi sie na pogrzebie siostry. Jesli tak ktos pomyslal oznacza to ze najprawdopodobniej ma cechy psychopaty w sobie wedlug psychologow.

TAK BARDZO TO NAPRAWDE TAK POMYSLALEM
NIE KŁAMIĘ

no bo logiczne - spodobał jej sie i chciala sie znow z nim spotkac, a on nie zostawił kontaktu wiec jaki jest inny sposób?

Opublikowano

To, prosze pana jest zwykła zagadka logiczna, a Twoje odpowiedzi do niej są absurdalne.

1. odpowiedź - zazdrość, przytaczasz jakieś opcje, które nie były uwzględnione w zagadce, co jest totalnym debilizmem, bo równie dobrze można wtedy założyć każdą możliwą opcję i rozwiązać poprawnie zagadkę na nieskończoną ilość sposobów. A w zagadkach logicznych zazwyczaj tylko jedna jest dobra.

Pytanie mające "wyczuć" psychopatę to przykładowo:

Stoisz na wiadukcie. Obok Ciebie stoi grubas, którego nigdy wcześniej nie widziałeś. Obaj obserwujecie trzy osoby spętane, leżące na torach, po których zaraz przejedzie pociąg. Możesz patrzeć jak pociąg zabija 3 nieznane osoby, ale możesz zepchnąć z wiadutku grubasa, który swoją masą sprawi, że pociąg wyhamuje przed trójką ofiar, ale kosztem zycia grubasa.

Zepchniesz osobę z wiaduktu, czy będziesz świadkiem potrójnej śmierci?

Odpowiedz sobie na to pytanie i otwórz spoiler.

Osoby z cechami psychopaty żyją według zasad logiki, nie znają uczuć wyższych, w tym strachu, poczucia winy, miłości do bliźniego.

edit; Źle, strach to nie jest uczucie wyższe.

Dla psychopaty logiczne jest poświęcenie jednej osoby jako przepustki do ocalenia 3 innych. Zep[chnąłby grubasa i nie miał wyrzutów sumienia. Osoby nie posiadające cech psychopaty nie zrobiły by nic i patrzyły na masakrę.

To jest jedno z najprostszych pytań a nie jakieś denne straszne zagadki bazujące na ?? wyobraźni?

Co ciekawe przepytałem niemal wszystkich znajomych i rodzinę z powyższej sytuacji i szacunek (ps. nie respekt tylko szacunek od oszacowania) był całkiem trafny ;)

@GGALIN1488

Psychopata by tak nie postąpił, nie ma żadnej opcji.

To zwykła zagadka, gdzie tajemniczy mężczyzna jest podpowiedzią do motywu. To jak na to pytanie odpowiedziałeś nie ma znaczenia.

Na przysżłośc pytania na cechy psychopaty zawierają gotowe odpowiedzi kreślące psychikę osoby odpowiadającej a nie stawiają na rozwiązanie jakiegoś problemu....

Dżizas widzisz a nie grzmisz.

sygna.png

Opublikowano

Pytanie mające "wyczuć" psychopatę to przykładowo:

Stoisz na wiadukcie. Obok Ciebie stoi grubas, którego nigdy wcześniej nie widziałeś. Obaj obserwujecie trzy osoby spętane, leżące na torach, po których zaraz przejedzie pociąg. Możesz patrzeć jak pociąg zabija 3 nieznane osoby, ale możesz zepchnąć z wiadutku grubasa, który swoją masą sprawi, że pociąg wyhamuje przed trójką ofiar, ale kosztem zycia grubasa.

zepchnąłbym go gdybym mial pewnosc ze mi się powiedzie i faktycznie ocale te 3 osoby

jesli nie mam 100% gwarancji wole niczego nie robic, nawet jesli bedzie tam stała moja najblizsza rodzina to bede zmuszony patrzec na ich smierc

+ do tego dochodzi łamanie prawa i robienie sobie przypału

ewentualnie ja moglbym skoczyc zamiast zwalać grubego

ten test również słaby bo można przemyslec go na różne sposoby

Opublikowano

@GGALIN1488

Po pierwsze nie ma jednego testu, który ma zbadać zaburzenia psychopatyczne u danej osoby. Jednym prościutkim pytankiem nie da się tego oszacować, bo to jest bardzo zawiłe zaburzenie. Pełna analiza składa się z wielu godzin terapii, testów itd itd

Po drugie nie można przemyślec go na różne sposoby, masz 2 odpowiedzi, wybór. Nie możesz podać innej. Oczywiście kwestie takie jak zadymy, optymalizacja, możliwe cele i sposób odpowiedzi to kwestia raczej inteligencji odpowiadającego. Ci głupsi skupią sie tylko na liczbach ofiar a Ci inteligentni jak Ty uwzględnią też inne konsekwencje wyboru.

Ja przykładowo.  powiedziałbym, że nie podjąłbym żadnego działania bo w ten sposób najszybciej znalazłbym się w domu, a widok 3 osób przejechanych przez pociąg nawet by mnie nie ruszył. Mam więc cechy psychopaty mimo przeczącej temu odpowiedzi, bo moim motywem nie było uratowanie kogoś, lecz możliwie jak najszybsze zakończenie tej sytuacji i jej konsekwencji. To tak zwana "szybka nagroda".

Po trzecie. To bardzo proste pytanie, bardzo łatwo na nie odpowiedzieć, ale zazwyczaj w sytuacji właściwej byś postapił inaczej. Zakładam, że nie widziałeś ludzkich zwłok (nie mam tu na myśli ślicznie ubranej osoby w trumnie tylko np. trupa tuż po smierci; wypadek, rozszarpanie przez dzika czy atak serca), a tym bardziej momentu śmierci na własne oczy.

Po czwarte - jesteś psycholem, gratuluję :D

sygna.png

Opublikowano

Zacząłem się zastanawiać ile siostry miały lat bo jeśli były dorosłe to mogła zabić dlatego że dowiedziała się że jej siostra jest kochanką tego typa co z kolei jej matka również była jego kochanką ale ją zabił bo wolał młodszą i w ten sposób upierdolił starą zamieniając ją na młodszą dlatego tamta siostra ją zabiła bo dowiedziała się o tym, ale dziwne że jego też nie zajebała bo gdybym był na jej miejscu to raczej bym się wkurwił bo zabiła siostrę bo on ją uwiódł i to nam daje do myślenia bo na koniec gdybym był tą morderczynią znaczy się tą siostrą która zabiła swoją siostrę to prawdopodobnie bym się też zabił no bo jeśli zabiłem siostre i tego kochanka to znaczy że ja też jestem winny i powinnienem ponieść śmierć nawet nie dlatego że tak było by lepiej dla społeczeństwa ale dla siebie samego bo nie mógł bym żyć z taką świadomością

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...